Siirry sivusisältöön

Ahvenanmaa - vuokramökit

Ahvenanmaa on yksi Suomen parhaista mökkialueista, jonka ainutlaatuinen saaristolaistunnelma ja upeat merimaisemat ovat vertaansa vailla. Lomanvietto meren äärellä antaa hyvän mahdollisuuden nauttia luonnon rauhasta, uimisesta tai retkeilystä. Myös kalastuksen harrastamiseen alue tarjoaa loistavat puitteet.

Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa voit nauttia paikallisruoasta huipputason ravintoloissa ja idyllisissä kahviloissa. Getavuoren rotkot ja luolat taas takaavat unohtumattoman seikkailuelämyksen. Tutustu tunnelmallisiin mökkeihin Getan alueella

Ahvenanmaa parhaat kesäkohteet

Ahvenanmaalta löytyy idyllisiä saaristokyliä ja metsäiset retkeilymaastot. Parasta Ahvenanmaalla kesäisin ovat lukuisat tapahtumat ja kulttuuritarjonta.

Tunnetuimmat nähtävyydet ovat Bomarsundin linnoituksen rauniot, Kastelholman linna, Suomen vanhin kivinen muurattu kivirakennus, Jomalan kirkko, ja museolaiva Pommern Maarianhaminassa.

Juhannus on Ahvenanmaalla suuri juhla. Lähes jokaiseen kylään pystytetään perinteinen ja erilainen juhannussalko.

Ahvenanmaalla kaikki paikat ovat lyhyen ajomatkan tai lossireissun päässä. Pyöräilyyn saaristoalue tarjoaa poikkeuksellisen upeat puitteet. Ahvenanmaan Getavuorelta löytyvät huikeat maisemat ja paikan ainutlaatuinen kivilaatu sekä lukuisat lohkareet ovat tehneet siitä yhden Suomen suosituimmista kiipeilykohteista.

Ahvenanmaa parhaat talvikohteet

Vanhat punaiset puutalot, ahvenanmaalainen pannukakku ja kyläkaupat ovat Ahvenanmaan parasta antia. Alueen laadukas ruokakulttuuri ja paikallinen Stallhagenin panimo tekevät kulinaristiinkin vaikutuksen.

Talvista ajanvietettä Ahvenanmaalla ovat lukuisat musiikki-iltamat ja paikalliset talviaktiviteetit, kuten merimelonta jään reunalla, jääpurjehdus ja nousuvarjoilu. Sisätiloissa viihtyvät voivat viettää talvipäivän rentoutuen Mariebadissa, Maarianhaminan hienossa kylpyläkeskuksessa.